About

About

Een tijdje geleden vertelde een vriendin mij over creatieve generalisten. Mensen die geïnteresseerd zijn in heel veel dingen, enorm leergierig zijn en nood hebben aan variatie. Ik herkende mezelf hier volledig in. Al in de middelbare school had ik het moeilijk om één richting te gaan kiezen. Er waren zoveel dingen die ik wou studeren. In kunstonderwijs kon ik al mijn creativiteit kanaliseren en ging er een nieuwe wereld voor me open. Uiteindelijk koos ik voor journalistiek en veel later ging ik dan weer even voor automechanica om daarna naar India te trekken en yoga te studeren. Dient gezegd dat het vaak niet makkelijk is om mijn weg te vinden in al mijn interesses en ik durf wel eens mijn pedalen kwijt raken.

Psychologie en persoonlijkheidsanalyses boeien me enorm. Niet zozeer om mensen in vakjes te steken maar vooral om mezelf en anderen beter te kunnen begrijpen. Toen ik ontdekte dat ik hoog sensitief ben had ik zowaar een handleiding van mezelf gevonden. Volgens de Myers-Briggs Type Indicator ben ik een ENFP en in de astrologie dan weer een rasechte schorpioen, ascendant boogschutter. Allemaal puzzelstukjes die me hielpen een beter zicht te krijgen op mezelf en alles om me heen. Avontuur en nieuwe dingen ontdekken, daar hou ik van, maar even goed van rust en structuur. De stapel boeken die ik moet lezen groeit sneller dan ik kan volgen en de lijst met nieuwe hobby's die ik graag zou starten is eindeloos.

Gaandeweg hebben ervaringen mij meer richting gegeven en er waren zaken die steeds bleven terug komen. Als idealistische wereldverbeteraar help ik mensen enorm graag. Ook puurheid, het onvermengd en zuiver zijn van iets of iemand, is een rode draad in mijn leven. En die rode draad trek ik graag door tot bij jullie.

Toen ik yoga leerde kennen gaf dat zo'n 'thuis komen' gevoel. Op iets botsen waarvan je weet dat het van grote betekenis is in je leven. De beslissing om voor mijn teacher training in India te gaan volgde snel en de feedback van mijn vrienden, dat dit écht iets voor mij was, gaven me meer vertrouwen. Met yoga wil ik mensen helpen om hun innerlijke rust terug te vinden en zichzelf graag te zien.

Mijn depressie in 2017 bracht me terug aan het schrijven. Ik merkte dat er nog steeds een taboe rond hangt, alsof er niet te veel over echte emoties gesproken mag worden en zeker niet over de ongelukkige, en vaak weten mensen ook niet hoe erop te reageren. In mijn donkere gedachten begon ik me nog meer verwijderd van de wereld te voelen. Diep vanbinnen wist ik dat ik met al mijn onzekerheden en twijfels niet alleen ben en dus besloot ik er voor uit te komen. Met een voornemen van 100% eerlijkheid begon ik aan mijn blog. Mijn uitgangspunt? Iemand laten voelen dat hij niet alleen staat in zijn emoties, want één iemand helpen is nog steeds beter dan geen.

De wereld zien was van kinds af aan altijd een passie en daarom net dat ik zo hard wil werken om die wereld beter te maken en anderen tonen wat ik zie. Door mijn opvoeding kreeg ik het reisvirus al vroeg te pakken en van zo gauw ik kon trok ik zelf die wijde wereld in. Tegen mijn 28 was ik op alle plekken op de wereld geweest die ik wou gezien hebben en had ik die reis door het leven vast gelegd in duizenden foto's. Momenten in een beeld vangen vind ik geweldig. Met mijn beelden wil ik jullie tonen hoe ik de wereld zie.

Op zelfstandige basis beginnen was enkel een kwestie van tijd, maar wel altijd al een vrij voor de hand liggende keuze. De vrijheid om met mijn creativiteit en passies aan de slag te gaan in een vorm die voor mij werkt. Het leven is oneindig bijleren en bijsturen en ik geloof er sterk in dat we altijd zijn waar we horen te zijn.